Hozzávalók:
kb. 10 cm átmérőjű, 3 cm vastag fagyasztott sóskatallér (Nyáron kertben termesztett sóskaleveleket megmosás és száreltávolítás után kevés olajon megpároljuk és ilyen tallérok formájában mélyhűtőben tároljuk. Nagyon hálás dolog téli időszakban elővenni és elkészíteni.)
1 kisebb szemű krumpli vagy ua. édesburgonya
csipet só
lefagyasztott főtt csirke-, disznó-, vagy marhahús
Milumil 7 gabonás pép
Elkészítés:
A krumplit kevés vízben csipet sóval megízesítve és a húskockát is hozzátéve megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott sóskát, és felolvasztjuk, néhány percig még felolvadás után főzzük, végül 1-2 evőkanál Milumil 7 gabonás péppel ízlés szerint besűrítjük. A Milumil helyett használható liszt is, melyből habarást készíthetünk és azt tesszük hozzá a főzelékhez. Ízlés szerint érdemes édesíteni. Végül a botmixerrel elpépesítjük.