sóskafőzelék
2017. február 10. írta: Ennivalobaba

sóskafőzelék

 Hozzávalók:

kb. 10 cm átmérőjű, 3 cm vastag fagyasztott sóskatallér (Nyáron kertben termesztett sóskaleveleket megmosás és száreltávolítás után kevés olajon megpároljuk és ilyen tallérok formájában mélyhűtőben tároljuk. Nagyon hálás dolog téli időszakban elővenni és elkészíteni.)

1 kisebb szemű krumpli vagy ua. édesburgonya

csipet só

lefagyasztott főtt csirke-, disznó-, vagy marhahús

Milumil 7 gabonás pép

Elkészítés:

A krumplit kevés vízben csipet sóval megízesítve és a húskockát is hozzátéve megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott sóskát, és felolvasztjuk, néhány percig még felolvadás után főzzük, végül 1-2 evőkanál Milumil 7 gabonás péppel ízlés szerint besűrítjük. A Milumil helyett használható liszt is, melyből habarást készíthetünk és azt tesszük hozzá a főzelékhez. Ízlés szerint érdemes édesíteni. Végül a botmixerrel elpépesítjük. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ennivalobaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2612243922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása