hamburger házilag
2017. február 16. írta: Ennivalobaba

hamburger házilag

marcell_es_zalan_033.JPGHozzávalók 4 személyre:

5-6 salátalevél, 1-2 közepes paradicsom, 1 fej hagyma, fél kígyóuborka, paradicsomszósz, mustár, sajt (A zöldségeket alaposan megmossuk, különösen a salátaleveleket és a kígyóuborkát!)

400 g darált marha hú, őrölt fekete bors, só

500 g liszt, 1 csomag szárított élesztő, vagy fél csomag hűtős élesztő, só, cukor, kb. 2 dl tej

 Ekészítés: A darált húst ízlés szerint sóval és borssal összedolgozom és lapított korongokat készítek belőle, majd forró olajban kisütöm őket.

Az élesztőt felfuttatom a tejben és utána összedolgozom a liszttel. A tészta állaga közepesen lágy legyen. Ezután kb. 20 percet kelesztem vagy kelesztőtálban, vagy konyharuhával letakarva a mosogatótálcába engedett kellően meleg vízbe eresztve. Ezután tenyér nagyságú zsemle formákat készítek belőle és sütőpapírral bélelt tálcán kb. 20 percig előmelegített sütőben 180 fokon sütöm. Az első néhány percben érdemes a légkeverő funkciót bekapcsolni a sütőn.

Ezután csak ízlés szerint össze kell állítani a hamburgereket:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://ennivalobaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7612254578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása