Hozzávalók 4 személyre:
5-6 salátalevél, 1-2 közepes paradicsom, 1 fej hagyma, fél kígyóuborka, paradicsomszósz, mustár, sajt (A zöldségeket alaposan megmossuk, különösen a salátaleveleket és a kígyóuborkát!)
400 g darált marha hú, őrölt fekete bors, só
500 g liszt, 1 csomag szárított élesztő, vagy fél csomag hűtős élesztő, só, cukor, kb. 2 dl tej
Ekészítés: A darált húst ízlés szerint sóval és borssal összedolgozom és lapított korongokat készítek belőle, majd forró olajban kisütöm őket.
Az élesztőt felfuttatom a tejben és utána összedolgozom a liszttel. A tészta állaga közepesen lágy legyen. Ezután kb. 20 percet kelesztem vagy kelesztőtálban, vagy konyharuhával letakarva a mosogatótálcába engedett kellően meleg vízbe eresztve. Ezután tenyér nagyságú zsemle formákat készítek belőle és sütőpapírral bélelt tálcán kb. 20 percig előmelegített sütőben 180 fokon sütöm. Az első néhány percben érdemes a légkeverő funkciót bekapcsolni a sütőn.
Ezután csak ízlés szerint össze kell állítani a hamburgereket:-)